Skip to contentMadelief - Stagiair HR       Leeftijd: 20

       Woonplaats: Veenendaal

Opleiding/ achtergrond: 3e jaars HRM student op de HAN

Favoriete drankje: Een lekker glaasje cava

Leukste plek op kantoor: Bij mijn gezellige HR collega'sHi toekomstige stagiair(e)s!

De afgelopen 7 maanden heb ik mee mogen draaien als HR-stagiaire bij de Donselaar Groep. Het was een super leuke stage, die mij een goed beeld heeft gegeven van de werkzaamheden in het HR vakgebied. Ik heb heel veel geleerd en heb me echt onderdeel gevoeld van het team.

Zoektocht naar de perfecte stage

Het avontuur begon aan het begin van 2021, toen ik hoorde dat ik in september dat jaar stage mocht gaan lopen. Ik had op mijn LinkedIn-profiel gezet dat ik op zoek was naar een stage en voor ik het wist, werd ik benaderd door de Donselaar Groep om een keer langs te komen voor een gesprek. Na dit gesprek was ik gelijk enthousiast, aangezien dit bedrijf precies was wat ik zocht. Ik voelde een hele open en informele sfeer. Na het gesprek kreeg ik meteen een rondleiding. Mede door deze rondleiding en het leuke gesprek zag ik mezelf al helemaal zitten op de HR-afdeling van dit bedrijf.

 De gezellige cultuur

Gelukkig was het goede gevoel wederzijds en kon ik per september aan de slag bij de Donselaar Groep! Toen ik aan de slag ging merkte ik dat er een enorm leuke cultuur heerst. Een informele werksfeer met korte lijnen, beide voor je eerste stage erg fijn denk ik. Verder zijn de collega’s hier altijd open en in voor gezelligheid, maar daarnaast beschikken zij ook over veel deskundigheid. De vrijdagmiddagborrels zijn het toppunt van de week. 😉 Ook al moet ik vaak naar school op vrijdag, probeer ik toch zo nu en dan een borreltje bij te wonen.

Het gaafste wat ik heb gedaan tijdens mijn stage

Het organiseren van de kerstborrel. Het kostte best wel wat tijd en moeite, maar toen ik het resultaat zag, was ik dat zo weer vergeten. Het was een groot succes en ik denk dat ik wel mag zeggen dat iedereen het erg leuk en gezellig vond. Wat de kerstborrel zo leuk maakte, was de tijd die ik kon besteden aan het leren kennen van al mijn collega’s. Doordat de Donselaar Groep uit meerdere bedrijven bestaat, spreek je niet elke collega even vaak. Het was erg leuk om ze dan tijdens de kerstborrel allemaal in zo’n leuke sfeer even te zien en te spreken. 

Super toffe stage

Ik ga nu weer naar school en ik mis mijn stageperiode bij de Donselaar Groep enorm. Ik had me geen betere eerste stage kunnen wensen en raad het dan ook echt aan om met de Donselaar Groep te connecten als je een stage zoekt. Je kunt hier super veel ervaring opdoen, terwijl je het tegelijkertijd heel leuk hebt. Voor nu hoop ik dat mijn afstudeerstage in mijn laatste halfjaar net zo leuk gaat zijn als deze stage, want ik vind het stiekem wel een beetje jammer dat dit nog niet mijn afstudeerstage was haha.

De toekomst

Wie weet of onze paden nog kruisen in de toekomst. Eerst nog even een jaartje doorstuderen om mijn diploma te behalen. Ik weet in ieder geval wel dat ik heel veel ervaring heb opgedaan bij dit bedrijf, welke ik met veel plezier meeneem naar de toekomst.Angela - Marketing-en communicatie stagiair bij Verdo Werkt    

 Leeftijd: 22

Woonplaats: Scherpenzeel

Opleiding/ achtergrond: Communicatie op Avans Hogeschool

Favoriete drankje: Liefmans

Leukste plek op kantoor: De enige echte Verdo Kroeg

Bijzonder weetje over mij: Moeite met roltrappen en verslaafd aan chips

Hi stagiaires! De afgelopen 6 maanden heb ik stage gelopen bij Verdo Werkt als stagiaire Marketing en Communicatie. Nu heb ik een geweldige stageperiode gehad en daar vertel ik je graag meer over. Ik weet zeker dat jij je hier binnen no-time thuis voelt en een fantastische stageperiode tegemoet gaat.

Hoe ben ik bij Verdo Werkt terechtgekomen?

Een half jaar voordat mijn stageperiode zou beginnen, kreeg ik vanuit school de opdracht om iemand uit het werkveld te interviewen. Toevallig had ik het hier over met Colinda (Donselaar Groep), en zij gaf mij de tip om haar collega Daniëlle (Verdo Werkt) te benaderen. Tijdens het interview met Daniëlle voelde ik direct de fijne en gezellige sfeer binnen het bedrijf maar ook in het team. Een paar dagen na het interview, kreeg ik een mailtje van Daniëlle om op gesprek te komen voor een eventuele stageplek. Zoals je wel kan inbeelden, daar hoefde ik niet lang over na te denken! Na afloop van het gesprek, was het voor mij ook geen moeilijke keuze. Ik was nog altijd super enthousiast over Verdo! Ik had precies het bedrijf gevonden dat ik voor ogen had.   

De sfeer binnen Verdo Werkt

Tja, de sfeer die bij Verdo Werkt hangt, ga je nergens anders vinden! Maar wat maakt het dan zo leuk? Nou, dat moet je eigenlijk gewoon komen ervaren. Er heerst een warme cultuur en je kan altijd even bij een collega aankloppen voor een vraag. Daarnaast kom je terecht in een bedrijf met een informele werksfeer en een jong team. Dat klinkt als muziek in je oren, toch?

Veel kennis en ervaring opgedaan

Tijdens mijn stage heb ik altijd super goede begeleiding gehad en heb ik heel veel kunnen leren. Binnen Verdo Werkt krijg je meer dan genoeg vrijheid om je eigen ideeën uit te proberen. Wil jij graag iets specifieks leren? Dan kan je dat gerust aangeven. In mijn stageperiode moest ik ook een communicatieplan schrijven, dat kost natuurlijk best veel tijd. Van Daniëlle heb ik alle ruimte gekregen die ik nodig had. Liep ik ergens tegenaan? Dan had ik genoeg leuke collega’s die met mij mee wilde denken.